Förra veckan höll vår partner tts sitt årliga event ”tts Forum” i deras säte i Heidelberg, Tyskland. Peritum var självklart på plats för att ta del av de senaste trenderna inom Performance Support, Corporate Learning och Change Management – och för att lyssna på den excentriska och inspirerande keynote-talaren Sascha Lobo. Nedan har vi har samlat de viktigaste punkterna, trenderna och reflektionerna från dagen:

  • Sascha Lobo betonade digitaliseringen och hur mycket den faktiskt påverkar våra vardagliga liv. Han menar att det är viktigt att vi förstår detta fenomen och själva aktivt deltar i utvecklingen, istället för att backa för det som är nytt och obekant.

  • På punkten om människans rädsla för det nya och främmande menade Sascha att ”människor ofta är öppna för digitalisering och att öppna upp personlig integritet när man själv tjänar på det”. Tänkvärt, tycker vi.

  • Generellt har de företag som lyckas med förändringsprojekt arbetat hårt med att formulera engagerande målbilder och att konkretisera budskapet. Om för lite kraft läggs på detta är risken stor att misslyckas med förändringsprojekt.
  • Ett gemensamt och nytt uttryck från talarna var ”The Bottom Up Approach”, som helt enkelt innebär att börja arbeta och förändra någon del där det finns en stor chans att lyckas och där det finns positiva och engagerade personer att samarbeta med. När du sedan har lyckats med några delar så kommer fler och fler att följa efter, vilket gör att ett lyckat förändringsprojekt faktiskt börjar ta form.

  • Oavsett storlek eller bransch på företag, har alla samma utmaningar med att få loss tid och engagemang från sina medarbetare och kan känna ett motstånd mot nya processer eller sätt att arbeta. Det som alla också har gemensamt är att de som lyckas upplever att det blir lättare ju mer man arbetar och förändrar.

Peritum tar med sig en stor dos energi och inspiration från alla möten med kunder och partners i Heidelberg och ser fram emot ett fortsatt starkt 2017 med nya utmaningar hos organisationer som behöver stöd i sina förändringsprojekt.